Tijd voor quality-time? Ontspan bij Pacifico!

We besloten dat het tijd was voor wat ontspanning – liefst gewoon zonder andere mensen in de buurt. Je kan dat al eens hebben hé, nood aan quality-time. Zodus, we besloten om via Relaxy een last-minute te reserveren. Ons oog viel op Pacifico nabij Diest: een privésauna waar we een arrangement voor twee personen boekten. Dit was onze ervaring…

Keuze aan wellnessfaciliteiten

We werden hartelijk ontvangen door het Pacifico-team. Even wat uitleg en we waren klaar om te ontspannen! Hapjes en drankjes stonden al klaar. We keken rond en tot onze vreugde konden we kiezen tussen een infraroodcabine, sauna, jacuzzi, regendouche en hottub. We namen onze tijd om alles één voor één te testen.

De ideale volgorde voor je saunabezoek

We hadden op voorhand al wat research gedaan over de volgorde van een ideaal saunabezoek. Daarom begonnen we met een warme regendouche en voetbad. Daarna kon onze saunasessie beginnen. Maximaal 15 minuten volstaat, anders bestaat de kans dat je je lichaam overbelast. Wanneer je al eerder hoofdpijn krijgt, kan je best de sauna verlaten.

Houd je hoofd koel…

Daarna is het belangrijk dat je lichaam terug afkoelt. Daarom gingen we naar buiten en namen we een koude regendouche. Even doorbijten platte rust. Het heerlijke water koelde ons lichaam ook vanbinnen af. Een jacuzzi maakte de rust-beleving compleet.

… en je spieren warm

Een infraroodsauna ontspant je spieren – en da’s zalig. Wij spreken uit ervaring. Je spieren en gewrichten zullen je dankbaar zijn voor de warmtestralingen van een infraroodcabine. De ideale duur bedraagt 30 minuten. Langer dus dan een gewone sauna, maar de temperatuur ligt ook heel wat lager. Na dat half uurtje voelden we ons als herboren. 

Jep, we genoten van onze 2 uur lange wellness. Voldaan en relaxt gingen we naar huis.

Ook eens privésauna Pacifico bezoeken? Reserveer je datum via Relaxy.

Deel deze post:

Recente artikels