Niks zo verfrissend als een sauna in de zomer

Sauna in de zomer, heerlijk!

Veel mensen vermijden de sauna in de zomer. Nergens voor nodig want in elk seizoen is het fijn om te genieten van de ontspannen kracht van een goede saunasessie. Het idee dat heel wat mensen hebben is “binnen zitten zweten terwijl het buiten heet is, dat is toch nergens voor nodig?”. Fout! Het is een heel andere ervaring, dat geven we beslist toe, maar daarom niet minder aangenaam.

Zweten is niet fijn, met je kleren aan. Maar naakt of met zwemkledij is dat een heel andere zaak. Geen kledij die aan je lichaam kleeft, maar wel een huid die vrij kan ademenen. Wanneer buiten de temperatuur stijgt, is de stap naar afkoelen veel makkelijker te nemen. Warm eerst flink op in de sauna, wandel daarna een paar minuutjes rond in de buitenlucht en neem tot slot een koude douche om heerlijk te verfrissen. Ook het koude dompelbad kan een aangename afkoeling betekenen. Van deze wisselwerking krijg je bovendien een stevig shot nieuwe energie.

Kortom, wie nog nooit een sauna heeft bezocht in de zomer, moet dat deze zomer gewoon doen!

Weet je niet waar naartoe ? Neem dan snel een kijkje bij onze publieke sauna’s:

[button href=”http://www.relaxy.be/wellness/” target=”_blank” color=”green” width=”150px” icon=””]Alle publieke sauna’s[/button]

 

 
Deel deze post:

Recente artikels