Wat is een hot stone massage?

Wanneer je een sauna bezoekt, kun je meer dan alleen sauna in, sauna uit en poedelen in het zwembad. Reserveer bijvoorbeeld een behandeling en laat je heerlijk masseren. Zo is er de hot stone massage. Leuk die warme stenen… Maar hoe werkt het precies?

De oorsprong van de hot stone massage gaat ver terug in de tijd. Het ritueel ontstond bij de Indianen. Als leden van de stam pijn hadden, werden warme lavastenen gebruikt om die pijnen te genezen. In de loop der jaren zijn de lavastenen gladder geworden door erosie van zand en water. De stenen die tegenwoordig gebruikt worden bij een hot stone massage zijn gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente dat goed warmte vast kan houden.

Opwarmen

Voorafgaand aan een hot stone massage worden de stenen ondergedompeld in een bad van warm water, om op te warmen. Daarna worden ze op je lichaam neergelegd, meestal op je rug. Dit is niet alleen heerlijk warm, maar zorgt ook voor een druk op je lichaam, die je vooral voelt als de stenen aan het einde van de behandeling weer van je lichaam worden getild.

Masseren

Het is niet zo dat de masseur je vervolgens een half uur stil laat liggen met warme stenen op je rug. Je rug wordt namelijk helemaal gemasseerd, met de stenen en olie. Iedere masseur gebruikt weer andere technieken, maar allen worden gekenmerkt door lange, ronde en rustige bewegingen. De warmte en de druk van de stenen zorgt ervoor dat de massage dieper doordringt in je spieren dan een gewone massage.

Deel deze post:

Recente artikels