A Vibrant Life: waarom dit onze levensfilosofie is – Deel 1

‘A vibrant life’, het klinkt niet enkel leuk: het is ook erg leuk. Levendig en kleurrijk leven: het is steeds vaker een levensfilosofie. Ook bij Relaxy jagen we die na. Of beter: wij willen zo levendig mogelijk leven. Want najagen klinkt wat stressy, en ongezonde stress past niet in A Vibrant Life.

Omdat we bij de Relaxy Academy graag deze boodschap uitdragen, maakten we een tweedelige reeks artikels. Vandaag: wat is A Vibrant Life?

Vibrant Life staat voor simpliciteit. En de uitwerking ervan is dan ook niet erg ingewikkeld. Alhoewel het voor sommigen toch enige aanpassing vraagt, zal het al snel de moeite blijken. De kernwoorden van A Vibrant Life zijn gezondheid, simpliciteit, evenwichtigheid, activiteit en tevredenheid. Allemaal woorden die op elkaar rijmen dus!

De reis naar welzijn

Werken aan jezelf, ontdekken wat je gelukkig maakt en een gezonde levensstijl kiezen: het is een reis. Je komt soms voor verrassingen te staan, maar achteraf voel je je gelukkig, bewust en vol levenslessen.

Routine: niet zo sexy, wel nodig

Elke dag op hetzelfde uur opstaan, regelmatig een maaltijd eten, op bepaalde tijdstippen gaan sporten enzoverder: het klinkt niet zo sexy en spannend. Toch zorgt een duidelijk ritme voor heel veel rust en balans. Door te weten wat je te wachten en te doen staat, kan je je hoofd vrijmaken voor andere gedachten die je creativiteit kunnen stimuleren. Let wel goed op dat je ritme ervoor zorgt dat je voldoende uitgedaagd blijft. Want nieuwe kansen, ‘lifechanging’ beslissingen, het vermijden van sleur en spannende gebeurtenissen komen meestal pas voor wanneer je loskomt uit je comfortzone. Kijk dus wat voor jou gaat en hoe vaak je kan loskomen van het dagelijks ritme.

‘Nu’ is het belangrijkste moment

Het verleden en de toekomst: je kan er erg hard en lang over nadenken. Maar in tussentijd gaat het hier en nu misschien wel aan je voorbij. Kijk altijd goed rond en bedenk je: luister je echt? Kijk je echt? Of ben je al bezig met wat je vanavond zal doen? Want zo gaat het leven aan je voorbij. Probeer elk moment ten volste te beleven: geniet van wat je nu doet, proef je eten en luister naar je lichaam!

Ontdek onze 8 tips voor een ultiem Vibrant Life in Deel 2 volgende week!

Deel deze post:

Recente artikels