Dankzij een saunabezoek krijgen je lichaam en geest een enorme oppepper!

Bezoek jij ook wel eens een publieke sauna? Even de tijd nemen om helemaal tot rust te komen. 
Dankzij een saunabezoek krijgen je lichaam en geest een enorme oppepper! Je huid gaat stralen en voelt zachter aan, je spieren komen los, afvalstoffen worden afgedreven,… Om zo maar enkele voordelen te benoemen! En dan hebben we het nog niet over de alledaagse stress die onmiddellijk van je af valt!

Vaak brengen mensen samen een bezoek aan een publieke sauna, maar er zijn ook heel wat mensen die alleen gaan en het geweldig vinden om te ontspannen met gelijkgestemde. Ben jij een sociaal iemand en leer je graag nieuwe mensen kennen om mee naar de sauna te gaan? Dan hebben we leuk nieuws! Er bestaat namelijk een besloten Facebook groep, opgericht door Frank, waar je allerlei leuke mensen en plekken leert kennen die, net zoals jou, grote fan zijn van publieke sauna’s!

Hoe is Frank op dit idee gekomen vraag je je misschien af? Hij brengt al meer dan 20 jaar een bezoek aan allerlei openbare sauna’s, maar dat was ooit anders! Net zoals veel mensen zat hij met een gevoel van schaamte. ‘Naakt zijn in het bijzijn van vreemde mensen? Hoe moet ik mij daar bij voelen? Hoe gaat het daar in z’n werk?’, allemaal vragen waarop je enkel een
antwoord kan krijgen door het gewoon uit te proberen. En zo geschiedde! Hij trok er samen met een vriendin op uit en in 1, 2, 3 was zijn schaamte verdwenen. Vele jaren en saunamomenten gingen voorbij alvorens hij plots het leuke idee kreeg om een groep op te richten. ‘Sauna People, Happy People’ was geboren! De groep heeft ondertussen 169 leden die graag gezellig een saunadagje beleven.

Klinkt dit jou als muziek in de oren? Via deze link kom je terecht in de groep van Frank:
https://www.facebook.com/groups/349588498783936/?ref=share

Spreek dus eens een keertje af met je partner, familie of vrienden en breng je tijd door in één van de prachtige publieke sauna’s of thermen.

Zit de goesting er al in maar kan je niet beslissen welke sauna je als eerste wilt uitproberen? Ontdek onze favoriete centra hier:
Thermen Katara 
Wu Wei
Waer Waters 
Thermae Boetfort 
West Coast Wellness
Saunate 
La Nostra Vita
Thermae Grimbergen 
Saunatopia 
Hezemeer 

 

Deel deze post:

Recente artikels