Dé leukste date-ideetjes voor Valentijn!

Op date met je partner, een vriend(in) of nieuwe potentiële liefde? Zalig, de liefde (of vriendschap) vieren is al-tijd een goed idee. Toch kan je activiteit erop of eronder zijn. Denk er dus goed over na en plan alles op voorhand – want een goede voorbereiding is super aantrekkelijk, trouwens. Kan je wat inspiratie of een helpende hand gebruiken? Bij Relaxy helpen we je met veel plezier. Dit zijn onze must-try’s voor een geslaagde date…

#1 Op restaurant 

Old but gold! Met een klassiek afspraakje op restaurant kan je niet veel mis doen – tenzij je met een vegetariër naar een vleesrestaurant trekt. Pas je restaurantkeuze dus best aan naar de smaak van je date. Ken je hem/haar nog niet goed? Zorg er dan voor dat de menukaart uitgebreid genoeg is. Het voordeel van een date op restaurant of café is dat je rustig met elkaar kan praten om elkaar te leren kennen. Bang dat het gesprek zou stilvallen? Bereid wat ijsbrekers voor zodat je altijd een vraag achter de hand hebt. 

En dan het einde van de date… Wie betaalt de rekening? Sommigen staan erop om te splitsen, sommigen betalen liever voor hun partner. Doe vooral datgene waar je jezelf goed bij voelt en maak de ongemakkelijke situatie bespreekbaar. Het hoeft geen gênant gesprek of vervelend moment te zijn. Wil je een vervolg breien aan je date? Stel dan voor om af te wisselen – zo heb je een reden om elkaar terug te zien.

#2 Een optreden, tentoonstelling of museumbezoek

Geef jezelf al bloot vanaf je eerste date – maar neem dit alsjeblieft niet te letterlijk. Wil je dat je partner je beter leert kennen? Neem hem/haar dan mee naar een optreden, tentoonstelling of museum waar je zelf gepassioneerd door bent. Gepassioneerde mensen zijn over het algemeen aantrekkelijker. Een goed gekozen date geeft je dus al een groot voordeel – naast een fijn avondje uit.

#3 Paardrijden in de natuur

Denk je nu: ‘zot, mij krijg je niet op een paard!’? Voor de liefde moet je wat overhebben. Trouwens, wist je dat momenten van hevige emoties mensen dichter bij elkaar brengen? Angst is daar één van. Als je samen de rit ‘overleefd’ hebt, brengt het je mogelijk dichter bij elkaar. Tip: kies voor een wandeltocht in de natuur. Bij De Boshoef kan je ritten doen voor gevorderden én beginners.

#4 Poolen – en andere caféspelletjes

Test gerust eens hoe competitief jullie zijn tijdens een spelletje pool, dart of yam. Weet je niet helemaal wat de spelregels zijn?Doe dan op voorhand je research. Zo kan je je date bijstaan wanneer hij/zij het spel niet helemaal onder de knie heeft. Een sluwe maar slimme manier om wat dichter bij je date te komen wanneer je een pool- of gooitechniek toelicht (knipoog). 

#5 Naar de sauna

Let op: deze activiteit is niet geschikt voor first dates – dat zou een verkeerde indruk kunnen geven. Maar plan je een date met je partner of iemand die je al beter kent? Dan is een bezoek aan een privésauna een prima idee! Ontdek hier onze speciale valentijnsarrangmenten. Je hebt tijd om bij te babbelen en heerlijk te ontspannen. Combineer met een etentje en/of massage en je dag kan echt niet meer stuk. Ga je graag naar de publieke sauna? Hou dan zeker ook de opgietsessies in de gaten. Een unieke ervaring die je zeker niet wil missen.

Het volledige aanbod van Relaxy ontdekken? Neem een kijkje!

Deel deze post:

Recente artikels