Eenvoudig aan de slag met superfoods

Wanneer we praten over ‘superfoods’, dan hebben we het over voedingsmiddelen die positieve effecten hebben op lichaam (en geest). Denk aan producten boordevol antioxidanten, vezels, vetzuren, … deze voedingswaren zouden (onder andere) de cholesterol reguleren, je bloeddruk verlagen en ons energiepeil de hoogte induwen. Maareuh… hoe breng je die superfoods nu smakelijk op je bord? Wij geven je met veel plezier vijf eenvoudige receptjes mee om van te smullen.

#1 De superfood pizza (ja, echt, ‘s geen mop)

“Wàààt? Een superfood pizza? Kannie”. Oh, jawel. Met de juiste ingrediënten maak jij een pizza die iedereen zal doen watertanden. Smaakt heerlijk ongezond, maar zit boordevol goede voedingsstoffen. Zoals hoort!

#2 Hartige granola

“Granola? Da’s toch ontbijt?” Awel, niet altijd! Wij hebben tenslotte een héérlijk receptje gevonden voor hartige granola. Perfect om als tussendoortje op te knabbelen – of zelfs om als borrelhapje te serveren! En wanneer je je granola bewaart in een goed afsluitbare pot, kan je deze lekkernij twee weken bewaren!

#3 Quinoasalade met avocado en garnalen

Mmm… avocado. Wie is daar nu géén fan van?! Heerlijk, veelzijdig én ontzettend gezond. Geen wonder, dus, dat we met volle goesting op zoek gingen naar een gerecht waarin deze groene kampioen de hoofdrol speelt…

#4 Truffels van cacao, cranberry en pecannoten

Truffels zijn een ware delicatesse waar niémand kan afblijven. Maar, ja. Ze zijn zo ongezond… Gelukkig hebben we voor jou een receptje gevonden waar iedereen van achterover zal vallen. Boordevol superfoods en smaak, zonder de suiker en overmatige calorieën.

#5 Couscoussalade met rucola

Wanneer je op zoek bent naar een snel en gezond gerechtje boordevol smaak, dan hebben wij bijzonder goed nieuws voor jou. Deze salade zal ieders smaakpapillen betoveren én je meteen voorzien van de nodige bouwstenen. Klaar om te smullen van dit pittig, zuur, zout én zoet gerechtje?

En na deze culinaire inspanningen, is het tijd voor ontspanning. In de sauna, bijvoorbeeld?

Jààà, goed idee! Vul de positieve effecten van die superfoods zeker eens aan met de positieve effecten van de sauna… en je zal je in geen tijd een echte supermens voelen! Ontdek gauw de mooiste sauna’s en wellness centra in Vlaanderen – en laat het ontspannen van start gaan.

 

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”450px” icon=””] Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt [/button]

Deel deze post:

Recente artikels