Elaisa Energetic brengt lichaam en geest in balans

De voorbije maand hadden we last van een winterdipje. Het koude weer, de donkere dagen en lange nachten deden ons energiepeil zakken onder nul (een beetje zoals de winterse temperaturen dus). Hoog tijd om te herbronnen en te ontspannen! Na een zoektocht op relaxy.be kwamen we terecht bij Elaisa Wellness: een mooie wellness in het Nationaal Park Hoge Kempen. Bij deze publieke sauna vonden we de rust en energie die we zo broodnodig hadden. Lees over onze ervaring!

In verbinding met de natuur

Wanneer we nood hebben aan ontspanning, rust en balans zoeken we bewust of onbewust de natuur op. Wandelen of vertoeven in een groene omgeving helpt ons om te herbronnen. We waren dan ook aangenaam verrast dat Elaisa Wellness midden in de natuur ligt. Wellness en natuur: een ideale combinatie. De locatie van deze publieke sauna is dan ook niet toevallig uitgekozen. Bewustzijn verruimen is één van de kerndoelstellingen van Jean-Luc, de oprichter van Elaisa. Hij heeft hier dan ook met succes de ideale omstandigheden voor gecreëerd.

Panoramisch uitzicht vanuit sauna

Tot de essentie en oorsprong van jezelf komen

De wellnessfaciliteiten bij Elaisa zijn geïnspireerd op de oudheid. Toen al kwamen Grieken en Romeinen tot rust in badhuizen. In het Ottomaanse rijk waren het hamams en de Inca’s vonden hun ontspanning in de minerale baden. Combineer dit met massages en behandelingen en je hebt de perfecte manier gevonden om tot jezelf te komen. 

Heel concreet vind je bij Elaisa een groot aanbod aan sauna’s: onder andere een sunset sauna (met panoramisch uitzicht op een meer), avatar sauna (met groendak, volledig in het teken van de natuur), ceremonie sauna (met de vijf elementen) en kleisauna. Maar ga het vooral zelf ondervinden. Woorden schieten te kort om de schoonheid van deze wellness te beschrijven.

Meer – veel meer – dan een wellness

Al snel merkten we dat Elaisa veel meer te bieden heeft dan de wellness alleen. Naast het eerder benoemde aanbod aan sauna’s kan je er ook genieten van skincare of zalige massages. Hoorde jij bijvoorbeeld al van een Lomi Lomi massage? Wij niet, maar geloof ons: door deze ritmische lichaamsmassage ben je 50 minuten van de wereld. Na al dit genot kan je jezelf ook op culinair vlak laten verwennen. Je kiest uit het wellness- of sushi restaurant. In beide eetgelegenheden werken de chefs met verse en lokale ingrediënten.

En daar stopt het niet, dus lees nog even verder… Vanaf januari 2020 zal je bij Elaisa ook workshops kunnen volgen met thema’s die tot de verbeelding spreken: yoga, meditatie, gezondheid, geometrie en kristallen. Bij een gezond lichaam hoort een gezonde geest: dat hebben ze hier goed begrepen. 

Een Elaisa cadeaubon onder de boom

Wij hadden via Relaxy een arrangement met massage gereserveerd en kregen waar voor ons geld: een dagtoegang, intakegesprek en ontspannende massage van 50 minuten. Na deze dag waren we relaxter dan ooit. Voor speciale gelegenheden kan je ook een aangepast aanbod vinden, zoals het verjaardagsarrangement (deze cadeautip krijg je er gratis bij). Nog een kerstcadeau nodig? Dan zijn de Chistmas Specials heel interessant! Een goede manier om te bekomen van de drukke kerstdagen volgens ons…

Ook een bezoekje brengen aan Elaisa Energetic Wellness? Reserveer nu!

Elaisa wellness midden in de natuur.
Deel deze post:

Recente artikels