Er even tussenuit bij Thermae Boetfort

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscenters, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. Vorige maand knepen blogster Patricia Goijens van No Glitter No Glory  en haar vriend er even tussenuit naar Thermen Boetfort.

 

Deze week konden mijn vriend en ik twee onverwachte minibreaks plannen in onze agenda. Voordat we een vliegensvlugge citytrip deden naar Barcelona met Vueling, konden we eerder deze week uitrusten in Thermae Boetfort. Terwijl Barcelona zoals altijd inspirerend en druk was, leek Thermae Boetfort de ideale plaats om eindelijk eens goed te relaxen. Geen gsm, geen e-mail, alleen veel stilte en rust.

Dankzij Relaxy.be werd ons een massage aangeboden in Thermae Boetfort, een prachtig spacomplex met hotel gelegen in een oud kasteel dat werd gerenoveerd in 2010. Omdat mijn nek en schouders al vijf jaar geblokkeerd zitten, leek dat dus een zeer goed plan. We kozen allebei voor de Spaanse massage, een stevige massage waarbij ze al je spieren (en ledematen) goed uitrekken om ze zo nog grondiger te kunnen masseren. Het resultaat was geweldig. Ik vond het heerlijk hoe al dat stretchen en rekken me deed denken aan yoga! We voelden ons daarna als herboren en ik kan me niet meer herinneren wanneer het de laatste keer was dat mijn schouders niet vastzaten.

Na onze massage kregen we toegang tot de Boetfort wellness. Meestal ben ik geen grote wellnessfan omdat ik vrij kieskeurig ben. Ik houd van in het water te zijn, maar doorgaans alleen in privé en rustige zwembaden, want stiekem walg ik van publieke zwembaden en spa’s. Het was dan ook fijn om te horen dat Boetfort een ruimte heeft waar zwemkledij verplicht is en toen ik ontdekte dat alles ook nog eens spic en span was, draaide ik bij. We belandden nog in het stoombad, de jacuzzi en het relaxatiezwembad, maar er zaten ook verschillende soorten sauna’s in het aanbod. Het complex is groot en goed onderhouden, het personeel vriendelijk en het was een perfecte plek om tot rust te komen. We eindigden de dag met een plons in het buitenzwembad  (in België, in april!) en droogden in de namiddagzon terwijl we nipten van onze huisgemaakte ijsthee.

Ik heb me volledig bekeerd als wellnessfan na mijn dag in Boetfort. Een spadag zoals deze is hard nodig (en ook verdiend) wanneer je hard werkt en mijn job is niet exact de typische kantoorjob. Mijn vriend en ik hebben dus besloten om regelmatig een perfecte minibreak te houden en gewoon te relaxen. En als we dat doen, dan keren we terug naar Thermae Boetfort.

 

 

 

Meer informatie over Thermae Boetfort vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/publieke-sauna/melsbroek/53-thermae-boetfort/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

 

Voor meer foto’s en de Engelstalige versie van dit verslag, bezoek No Glitter No Glory.

Tekst: Patricia Goijens
Foto’s: Patricia Goijens en Dieter Vandervelpen

Deel deze post:

Recente artikels