Hoe haal je (veel) meer uit je saunabezoek?

We willen je bij relaxy.be niet enkel in de juiste richting begeleiden wat betreft de keuze van een sauna, we helpen je ook graag vooruit met het idee hoe je meer kan halen uit je saunabezoek.

Mensen genieten al vele honderden jaren van de geneugten van een sauna. Het ‘uitzweten’ van toxische stoffen in je lichaam is een bekend doch slechts een klein deeltje van het verhaal. Want eens in de sauna kan je je immuunsysteem trainen mits het toepassen van een paar kleine extra technieken.

Bij een bezoek aan de sauna gaat je bloed sneller stromen, openen de poriën in je lichaam en begin je te zweten. Logisch. Maar nog beter voor je gezondheid is het wanneer je erin slaagt om de poriën ook opnieuw te sluiten. Die techniek stimuleert de bloedsomloop en vooral, verbetert je immuunsysteem.

Je kan de poriën van de huid sneller laten openen door je huid te strelen, zachtjes te krabben of er op te tikken met je vingertoppen. Poriën openen op die manier voelbaar sneller, waardoor je sneller begint te zweten. Dit is bijzonder handig voor mensen die niet de volledige tijd kunnen of willen uitzitten, maar het ‘detox’-effect van een saunabezoek wel willen optimaliseren.

 

DE KOUDE DOUCHE

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar voor heel wat mensen is de koude douche de onaangename stap teveel aan het saunaproces. De koude douche wordt dan ook door heel wat saunabezoekers overgeslagen. Nochtans is het daardoor dat de poriën meteen terug sluiten en het bloed opnieuw naar de organen stroomt. De koude douche zorgt er dus voor dat je minder lichaamswarmte verliest, de bloedsomloop versnelt en je jouw vitale organen in goeie conditie houdt.

Zie het gerust als een soort van strafkamp voor je immuunsysteem. Het schrikt misschien wat af, maar het gevoel nadien is zowaar nog intenser. Bovendien wapent een goed getraind immuunsysteem je veel beter tegen de herfst – en wintermaanden. Een immuunsysteem in topvorm beschermt je namelijk tegen regen en wind.

Drie rondjes zijn de standaard bij een saunabezoek, maar dat vul je natuurlijk in naar believen. Zin gekregen? Klik dan snel door naar www.relaxy.be en maak een keuze op maat van jouw wensen!

Deel deze post:

Recente artikels