Hoe vaak én hoe lang in de sauna? Zo behoud je de perfecte balans!

Een bezoekje aan de sauna is ongetwijfeld rustgevend, maar enkel bij geregeld sauna-gebruik zal je er langdurig positieve effecten aan overhouden. Maar opgelet, té vaak of té intensief is nefast!

Tijdens een bezoek aan de sauna beperk je je best tot één à drie sessies. Tussen twee sessies is het aangewezen om een frisse neus te halen en af te koelen aan de hand van een verfrissende douche. Ervaren gebruikers zonder te hoge bloeddruk kunnen zich nog onderdompelen in een koud bad om het gevoel intenser te maken. Na de laatste sessie is het van belang om ook je vochtpeil terug op niveau te brengen.

Afhankelijk van hoe vaak je de sauna bezoekt zou je volgende regel kunnen hanteren: één keer naar de sauna per week = drie sessies per bezoek. Twee keer naar de sauna per week = twee sessies per bezoek. Drie keer naar de sauna = één sessie per bezoek. Al luister je best altijd naar je lichaam. Heb je het gevoel dat je de hoge temperatuur op een bepaalde dag niet zo goed kan verdragen, drijf jezelf dan niet tot het uiterste. Je lichaam kan wel degelijk ‘een minder goede dag’ hebben, vraag maar aan professionele atleten!

Hoe lang elke sessie duurt laat je best afhangen van hoeveel sessies je die dag doet. Doe je meerdere sessies, dan is het aangewezen om je eerste sessie te beperken tot 8 à 10 minuten. Elke verdere sessie duurt idealiter 10 tot 15 minuten.

Neem deze tips zeker mee naar je volgende saunabezoek. Nog geen sessies gepland? Kom dan eens kijken op www.relaxy.be en geniet van een uitgebreid aanbod van (privé-)sauna’s!

 

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”300px” icon=””]Ontdek de mooiste sauna’s bij jouw in de buurt[/button]

 

 

Deel deze post:

Recente artikels