Klaar voor de zomer: lichaam!

Maanden hebben we ons verstopt in een cocon van warme jassen, lange broeken en dikke sjaals. Heel gezellig, warm en vooral comfortabel, maar toch wordt het tijd om terug een streepje bloot te laten zien. Laat je daarom verwennen in een wellnesscentrum en kom helemaal summerproof weer buiten. Haal die rokjes, sandalen en bikini’s alvast boven…

Wrap it, Slim it

Uiteraard is elk lichaam mooi in al zijn maten en vormen. Niemand hoeft zich te schamen voor die extra (winter)kilootjes. Maar als er een manier is om enkele centimeters te verliezen door heerlijk te ontspannen in de wellness, waarom niet? Bij verschillende wellnesscentra kan je tussen het aanbod van lichaamsbehandelingen kiezen voor een bodywrap. Een body wat? Bij een bodywrap wordt je lichaam volledig gewikkeld in katoenen verbanden die geweekt zijn in aloë vera, natuurlijke mineralen of een concentraat van klei.

Door stress, verkeerde voeding of te weinig beweging maakt je lichaam gifstoffen aan die zich gaan nestelen tussen je vetcellen. Dit zorgt ervoor dat je behoorlijk gaat opzwellen. Een bodywrap zorgt ervoor dat deze gifstoffen op een natuurlijke manier worden afgevoerd en de zwelling afneemt. Dit resulteert in het verlies van enkele centimeters. Bovendien wordt je huid strakker en cellulitis minder zichtbaar. Het is belangrijk om na de behandeling voldoende water te drinken om resterende gifstoffen weg te spoelen. Het is natuurlijk geen wondermiddel om snel veel kilo’s te verliezen, maar enkele sessies, aangevuld met voldoende beweging en een gezond voedingspatroon, doen wel al wonderen.

Wax it

Uit gemakzucht grijpen we in de douche vaak naar een scheermesje. Het is gemakkelijk, snel en vooral pijnloos, maar helaas niet de meest effectieve manier om komaf te maken met onze harige winterbenen. Het vraagt wat durf en doorzettingsvermogen, maar boek tijdens je dagje wellness ook een afspraak voor een ontharingsbeurt. Door de wax of hars die gebruikt wordt, worden ook de haarwortels mee verwijderd. Hierdoor komen de haartjes minder hardnekkig en snel terug: ideaal voor een zijdezachte zomer.

Nailed it

Onze handen en voeten durven, we wel eens vergeten in de watten te leggen. Ook een voet –en handmassage zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen de wellness buiten gaat. Laat je ook nog eens eelt verwijderen, je nagels opschonen en opfleuren met een zomers kleurtje, en je voeten zijn helemaal klaar voor een nieuw paar zomerse sandalen.

Deel deze post:

Recente artikels