Met mondmasker de sauna in?!

Sinds 1 juli is het opnieuw toegestaan om naar de sauna en wellness te gaan. Dat nieuws onthaalden we met een grote zucht van opluchting, waarop niet veel later onze eerste first minute-boeking volgde. Beetje bij beetje kunnen we weer ontspannen zoals we dat voor de coronacrisis deden – al waren die dagelijkse wandelingen ook een relaxerende ontdekking. We vertellen jullie graag over ons eerste post-corona saunabezoek en verklappen het nu al: onze volgende afspraak staat al vast. 

Safety first!

De basis veiligheidsmaatregelen gelden ook zeker in de sauna of wellness. Een kleine opfrisbeurt, misschien? Houd 1,5 meter afstand, was vaak je handen en blijf bij klachten of symptomen thuis. Verder zijn er aan de receptie van de meeste sauna’s en wellnesscentra plastieken schermen gemonteerd. Wandelroutes loodsen je dan weer zonder moeite – en zonder voorbijgangers – van parking tot receptie en kleedkamer. Er is duidelijk veel aandacht voor de veiligheid van medewerkers én bezoekers

Mondmasker meenemen of thuis laten? 

mondmasker

We zagen het nog niet zo snel gebeuren: ‘ontspannen’ in de sauna met een mondmasker waardoor je constant naar adem moet snakken. Of lekker in het zwembad met een doorweekt exemplaar voor je mond. Gelukkig bleek al snel dat een mondmasker enkel nodig is tot aan de kleedkamers. Van zodra je die verlaat, is het volop genieten – met nog steeds de nodige afstand, natuurlijk. 

‘Bubbels’ in de sauna

In de sauna zelf staat aangeduid met hoeveel personen je binnen mag. Soms zijn alleen jij, je partner of persoonlijke bubbel toegestaan. Als de sauna groot genoeg is, kan het natuurlijk met meerdere personen. Alles hangt simpelweg af van de 1,5 meter afstand die bewaard moet worden.

Ontsmetten? Niets nieuws!

Medewerkers in de sauna en wellness zijn het sowieso gewend om vaak te ontsmetten. Coronacrisis of niet. Het is wel zo dat daar nu nog meer aandacht naartoe gaat. Vloeren, sauna’s, zwembaden, jacuzzi’s: meerdere keren per dag ondergaan zij een goede dieptereiniging – net als onze poriën.

Waar wacht je nog op? Boek als de bliksem jouw first minute en ontdek zelf hoe leuk het is om terug naar de sauna of wellness te gaan. 

Deel deze post:

Recente artikels