Naar de sauna met het hele gezin? Ja, maar…

Van een origineel gezinsuitje gesproken… Heb je er al eens aan gedacht om samen naar de sauna te gaan? Niets vreemd, gevaarlijk of ongepast aan (ondanks wat sommigen denken aan te voelen). Dus neem je kroost en partner bij de hand en ga eropuit! Maar lees misschien eerst even onze tips…

#1 Bereid je kind voor!

Het is goed dat kinderen al van jongs af aan in aanraking komen met naaktheid. De onrealistische schoonheidsidealen waarmee we dag in dag uit geconfronteerd worden, zijn niet goed voor ons zelfbeeld. Kinderen zijn nog erg beïnvloedbaar en zouden een foutief beeld kunnen krijgen van ‘normale’ lichamen. Maar gaat je kind voor de eerste keer naar een naaktsauna? Leg dan wel eerst even uit dat staren niet zo beleefd is. Daarnaast is een privésauna een goed alternatief als je iets kleinere kinderen hebt. Zoek voor de zekerheid de huisregels op van de gekozen privé of publieke sauna. Kinderen van 4 of 5 jaar moeten nog vaak verplicht een luier aan.

#2 Niet te heet, niet te lang

Hou er rekening mee dat kinderen vaak gevoeliger zijn voor prikkels dan volwassenen. Kinderen hebben meer huidoppervlak dan lichaamsmassa en warmen dus snel op (pssst: wist je dat de huid ons grootste orgaan is?) Daarom is het belangrijk om enkel sauna’s met een lagere temperatuur uit te kiezen. Ga 5 minuutjes binnen, da’s lang genoeg. Langer kan natuurlijk ook, maar communiceer goed met je kind.

#3 Geniet, maar speel niet

Net zoals bij volwassenen, zijn er gezondheidsvoordelen voor kinderen die naar de sauna gaan. Ze zijn weerbaarder tegen infecties en slapen na een saunabezoekje ook langer door (ideaal dus voor je eigen nachtrust). Maar let er wel op dat je kinderen de andere saunabezoekers niet storen. Sauna’s zijn geen speeltuinen dus rust en kalmte bewaren is wél essentieel.

Met deze tips zal je vast een super fijne dag beleven! Je moet alleen nog even je favoriete sauna uitkiezen… 

Deel deze post:

Recente artikels