Ontspannen onder vrienden of met je partner bij privé sauna Mooods

Een publieke sauna kan erg leuk zijn, maar soms heb je nood aan extra rust en wil je enkel met vrienden of je partner genieten van een paar uur ontspanning. De oplossing? Een privé-sauna zoals Mooods in Zoutleeuw.

Inrichting

Mooods Het was al avond toen we door de eigenaars van sauna Mooods verwelkomd werden. We ruilden onze sneakers in voor comfortabele slippers en kregen meteen een rondleiding.

Ons viel meteen de moderne, maar toch warme inrichting op. Strakke vormen worden bij Mooods gecombineerd met warme houtkleuren en een donkere vloer die mooi afsteekt tegen de lichte kunststoffen zetels.
Mooods Kunststoffen zetels? Dat moesten we proberen! Het materiaal zorgt ervoor dat de zetels meteen weer droog zijn (handig als je na het douchen in de zetel ploft) en de halfzachte vulling zorgt ervoor dat je steeds lekker ligt. Wij betrapten onszelf er in ieder geval meermaals op heerlijk weg te zakken.

Een gezellige open haard (met afstandsbediening) zorgt ervoor dat het nooit te koud wordt en het audiosysteem laat je toe zelf een zender te kiezen met ontspannende muziek en het volume aan te passen.

Ook goed om weten: je kan hier zonder login en paswoord op uitstekend werkende wi-fi.

Faciliteiten

Maar we kwamen niet naar Mooods om onze e-mails te lezen. Je zou wel gek zijn dat te doen wanneer je omringd wordt door een stoombad, sauna, zwembad en whirlpool.

_MG_5435hr We trotseerden meteen de winterkoude en gleden buiten de whirlpool in. Die had een perfecte temperatuur en leuk was dat we zelf konden kiezen voor jet streams of bubbels. Genietend herinnerden we ons plots de ovenhapjes. We hadden namenlijk het Sweet Valentine-arrangement uitgekozen, waarbij een fles Cava en verschillende soorten ovenhapjes worden aangeboden.

Na al dat lekkers was het tijd voor de sauna. De temperatuur van de sauna staat ingesteld op 80°C en dat is ideaal. De saunaruimte heeft twee banken waarop je volledig uitgerekt kan liggen en waarvan eentje zich hoger bevindt dan de andere. Er staat ook een emmer met water en opscheplepel klaar voor als je de vochtigheid wat wil opdrijven.

Afkoelen deden we nadien onder de regendouches alvorens het buitenzwembad in te duiken. Het zwembad heeft een constante temperatuur van 30° en is groot genoeg om baantjes in te trekken, maar natuurlijk kan je er ook gewoon wat in ronddrijven.
Het zwembad was dan wel lekker warm, buiten vroor het nog steeds en dus zochten we na een tijdje het warme stoombad op. Iedere keer verbaast het me weer hoe stoom je het zicht kan benemen, wat eigenlijk wel erg ontspannend werkt. In zo’n 40°C warme stoomcabine hoef je slechts te zitten en te voelen hoe je allerlei afvalstoffen uitzweet.

Mooods Helemaal proper ben je als je je daarna goed afspoelt en dus kozen we eerst voor de koude waterslang om daarna nog even gebruik te maken van het aangeboden scrubzout, de shampoo en de douchegel.

Als herboren lieten we even later sauna Mooods achter ons. Die avond sliepen we als roosjes.

 

Unieke troeven

De inrichting van sauna Mooods is zeker een van haar unieke troeven. Strak, modern en toch vol warme toetsen. Het audiosysteem is eveneens geweldig, maar mijn persoonlijke toppers waren toch de kunststoffen relaxzetels.

Meer informatie over Mooods vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/prive-sauna/zoutleeuw/640-mooods/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

Deel deze post:

Recente artikels