Een weekendje ontspannen bij Thermae Grimbergen

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de sauna’s of wellnesscenters uit ons aanbod te gaan uitproberen. In februari gingen Jelena Kovačević en Eline Ros van online lifestyle magazine Why Not Monday een weekendje naar Thermae Grimbergen.

Grimbergen ligt in Vlaams-Brabant, vlakbij Brussel en gemakkelijk bereikbaar vanuit Antwerpen of de rest van het land. Elke ochtend om 10u wordt er een rondleiding gegeven van de thermische baden aan nieuwe bezoekers, maar als je pas later aankomt, geven de vriendelijke mensen achter de receptie je met veel plezier de nodige informatie over de verschillende sauna’s en wellnessfaciliteiten.
Omdat het niet bar koud was toen wij er op bezoek gingen, besloten we om eerst een duik te nemen in het buitenzwembad, en te genieten van de jacuzzi die zich deels binnen en deels buiten bevindt. De eerste sauna die we bezochten was de Terra Cotta sauna, met een temperatuur rond de 70°C. Dankzij de gedimde verlichting in de ruimte kan je je zintuigen helemaal concentreren op de opwarming van je lichaam. Het was alvast een uiterst aangename ervaring, zelfs voor onze over het algemeen nogal gevoelige longen.
Na de sauna namen we een korte koude douche, maakten we een klein wandelingetje buiten om af te koelen, en sprongen we nog een keer in het buitenzwembad voor we naar het hotel gingen om onze bagage af te zetten.

In de zevende hemel

Dan was het tijd voor onze Colombiaanse houtmassage. Die uurlange behandeling was veruit het hoogtepunt van ons verblijf: het was perfect, en daarmee overdrijf ik niets! Beide massagetherapeuten identificeerden onze gevoelige zones en behandelden die plekken die ons het meest last bezorgden. De combinatie van hun warme handen en de koele (maar niet koude) houten massage-attributen was geweldig.
Na de massage kregen we nog een gezichtsbehandeling met een collageenmasker gebaseerd op plantaardige stamcellen, om de huid van ons gelaat te beschermen en versterken. Na een reinigende melk en lotion en een zachte peeling met lavendel en citroen, genoten we van een ontspannende gezichtsmassage met een rijke crème op basis van komkommer en aloë vera. Daarna werd het collageenmasker op ons gezicht geplaatst met katoenen watjes gedrenkt in rozenwater op onze ogen. Een hydraterende dagcrème met vitamine A was de laatste stap in de behandeling.
Na die behandelingen waren we zo ontspannen dat we besloten om in onze badjassen te blijven en een klein hapje te eten in het restaurant van de thermische baden. Verwacht je niet aan uitgebreide gastronomische maaltijden, maar wel aan een lekkere en goede Belgische keuken. De toast met tomaat en mozarella, steak tartaar en salade met geitenkaas hebben ons alvast gesmaakt!
Aan het einde van de dag besloten we nog terug te gaan naar de thermische baden om de hammam uit te proberen. We waagden ons ook aan de Mediterraanse sauna, met een temperatuur rond de 90°C. Als die te druk werd, werd deze voor ons iets te heftig om aan te kunnen, maar later op de avond konden we er onder ons tweetjes wel van genieten. Deze sauna vonden we trouwens terug in het Sabai gedeelte van de baden, waar badkledij verplicht is. Er is ook een naakt gedeelte, Aquarius, dat nog iets groter is, maar naar onze mening waren beide afdelingen de moeite waard.

Aufguss

In de namiddag en avond worden er dagelijks Aufguss sessies georganiseerd waaraan je kan deelnemen. Aufguss betekent zoveel als ‘gieten’: een mix van water en delicate olieën wordt op hete stenen gegoten in de sauna, waardoor de temperatuur en humiditeit sterk stijgen. De sauna therapeut verspreidt deze warmte door de ruimte met een vochtige handdoek, waardoor de aanwezigen meer zullen transpireren en zich sneller zullen kunnen ontspannen dankzij de aroma’s.
Het enige minpuntje aan ons verblijf was een kleine miscommunicatie van de bar, die ons wel vertelden dat de baden open bleven tot middernacht, maar de keuken wel sluit om 10 uur ’s avonds. Daardoor konden we geen laatste drankje of dessert meer genieten. Maar los van dat was onze ervaring in Grimbergen perfect: de therapeuten waren ongelofelijk lief en de receptie was altijd ontzettend behulpzaam. Tenslotte was ons bed ook uiterst gezellig, en hebben we de volgende dag stevig kunnen inzetten met een uitgebreid ontbijt.

 

Meer informatie over Thermae Grimbergen vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/publieke-sauna/grimbergen/37-thermae-grimbergen/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

 

Voor meer foto’s en de Engelstalige versie van dit verslag, bezoek Why Not Monday.
Foto’s: Eline Ros

Deel deze post:

Recente artikels