Op kerstdag naar de sauna? Topidee!

Het is weer zover. We zijn alwéér (euh, hallo? Waar is 2018 naartoe?) beland bij die gezellige feestdagen. Behaaglijke avonden, warme kerstmarktjes, knusse feestjes en… misschien toch ook wat stress? Begrijpen we. De kans is tenslotte groot dat je nog heel wat voor te bereiden hebt: menu’s opstellen, pakjes kopen, plannen op elkaar afstemmen, … En het is precies daarom dat het zo’n goed idee is om er een saunabezoekje tegenaan te gooien. Wij geven enkele van de voordelen mee.

#1 Een saunabezoek werkt altijd stressverlagend

Dit is vast geen nieuws voor jou. Dat geven we eerlijk toe. Toch vinden we dat we dit niet genoeg kunnen benadrukken. Knus in de zetel voor Netflix hangen, da’s ook ontspannend. ‘T Is waar. Maar daarmee leid je enkel je drukbezette hoofd af. Wil je mind én body kalmeren? Dan zit je goed bij een saunabezoek vol verwennerij.

En dat de sauna jouw stress verlaagt? Dat is géén fabeltje. Wat het wel is? Wetenschap. Hogere temperaturen zorgen er tenslotte voor dat je bloed sneller naar je spieren stroomt. Dit zorgt ervoor dat je spieren volledig ontspannen door de plotse toestroom aan zuurstof. Letterlijk én figuurlijk een verademing, dus!

#2 Het is eens iets anders dan de kerstmarkt…

Tja. We zijn nu eenmaal gewoontebeesten. In de zomer zoeken we terrasjes op – in de winter vind je ons gegarandeerd op (of rond) de kerstmarkt. Allemaal heel gezellig, natuurlijk. Maar niet meteen de meest ontspannende activiteit om je hoofd mee leeg te maken. De drukte, de prikkels, de drukte (oeps, zeiden we dat al? Nu, ja.), … Het niet meteen wat jouw arme lijf nodig heeft wanneer het snakt naar wat welverdiende rust.

Ruil die jenevertjes daarom een keertje in voor een kerstbezoekje aan de sauna. Kan jij die échte kerstsfeer (en de hapjes en drankjes die erbij horen) toch niet missen? Geen probleem. Heel wat sauna’s bieden tussen de feestdagen speciale formules aan waar je van zal watertanden…  

#3 Ontgiften? Dat doe je in de sauna

Iedereen kent het buzzwoord ‘ontgiften’ wel. Sommigen doen het door Bikram, anderen doen het door een hele week alleen maar citroensap te drinken – en nog anderen zweren dan weer bij mysterieuze groene sapjes.

En wij? Wij opteren voor een andere optie, zonder al te veel moeite. (ok geen moeite. Geen moeite). De sauna is tenslotte dé ultieme manier om je lichaam te zuiveren van al die stoffen die je liever kwijt dan rijk bent. Hoe dat komt? Door de genialiteit van ons lichaam: hoge temperaturen zorgen voor poriën die verder openstaan – waardoor je zweet de giftige stoffen beter helpt elimineren.

P.S. ga je tussen de feestdagen naar de sauna? Goed idee! Na al die uitvoerige maaltijden & drankjes snakt je lichaam naar een gezonde detox. Win-win, eigenlijk!

#4 Versterk je immuunsysteem

Hoe actief en energiek je je voelt in de zomer, des te zwakker wordt je immuunsysteem in de winter. Niet zo verbazingwekkend, ook: door het gebrek aan zonlicht krijg je zelden de nodige vitamine D binnen. Om van dat koude en gure weer maar niet te spreken! Je immuunsysteem krijgt deze maanden dan ook een stevige opdoffer, waardoor je meer vatbaar wordt voor allerlei vervelende kwaaltjes. Sowieso lastig, maar nog lastiger tijdens de feestdagen (niemand wil met griep het nieuwe jaar in, toch?).

Gelukkig biedt ook hier de sauna het antwoord op al jouw sores. Het is tenslotte bewezen dat op tijd en stond een bezoekje brengen aan jouw favoriete sauna, het immuunsysteem een flinke boost kan geven. Met andere woorden: business & pleasure, in één ontspannende dag!

#5 Herboren het nieuwe jaar in

“Mijn goed voornemen voor 2019? Dat is…”

Je kent het wel: elk jaar opnieuw zweren we om met een schone lei het nieuwe jaar in te gaan. We gaan stoppen met slechte gewoontes, gaan er een aantal nieuwe bijnemen,… Want volgende jaar? “Dat wordt mijn jaar”. En weet je wat? Dit jaar is de kans groot. Tenminste… wanneer je zorgt voor een leeg hoofd, goede moed en een energiepeil om jaloers op te zijn.

En dat energiepeil? Dat vind je natuurlijk moeiteloos terug door jezelf onbeschaamd en uitgebreid in de watten te (laten) leggen met behulp van een luxueus saunabezoek. Na één dag te wentelen in comfort, ben jij gegarandeerd klaar om het nieuwe jaar onbevreesd aan te gaan. Inclusief goede voornemens.

Ontdek onze sauna’s – en geniet van jouw kerstdag!

Helemaal overtuigd van de voordelen van naar de sauna gaan tijdens kerstdag (of tussen de feestdagen in het algemeen)? Top! Aarzel dan niet om ons aanbod grondig te verkennen. Geniet ervan!  

 

[button href=”https://www.relaxy.be/” target=”_blank” color=”green” width=”450px” icon=””] Ontdek de mooiste sauna’s bij jou in de buurt [/button]

Deel deze post:

Recente artikels