Samen met je kleine spruit naar de babyspa? Dit
moet je weten:

Baby’s die lekker ronddobberen in het water. Misschien heb je zo’n foto’s al eens voorbij zien komen van vrienden of familie in een babyspa. Het ziet er allemaal heel schattig en rustgevend uit in zo’n wellness. En dat is het ook! Zweven in zo’n warm babybadje doet je baby namelijk denken aan het ronddobberen in je buik.

Maar wat is een babyspa eigenlijk? Je vindt er een heerlijke jacuzzi voor de allerkleinsten.
Tijdens het floaten blijft je baby drijven dankzij een speciale zwemring die om de nek zit. De meeste spa’s bieden ook babymassages aan. Zo’n massage door mama of papa versterkt de band met hun baby. Zo gaan jullie gegarandeerd relaxed naar huis!

Dat floaten in een babyspa hip is, hebben jullie misschien al gemerkt. Het bevordert de spierontwikkeling, het immuunsysteem, de ademhaling, de spijsvertering en de bloedsomloop (en dus ook ontgifting). Voor baby’s die moeilijk slapen resulteert de fysieke inspanning van de hydrotherapie met de combinatie van een massage, in een rustigere en diepere slaap.

Sta jij te poppelen om met je baby naar zo’n spa te gaan? Dat kan vanaf 14 dagen na de geboorte (wanneer het navelstompje eraf is) tot maximaal 7-8 maanden, omdat baby’s vaak na deze leeftijd te
groot worden voor de badjes. Wat niet wil zeggen dat grotere baby’s (7 maanden-1jaar) niet kunnen genieten van zo’n floating. Hiervoor bestaat de chest float. De chest float werkt tot 15kg en
hiermee kunnen ze op hun buik of rug drijven.


Onze eigen ervaring:
Dat het een rustgevend uitje is voor zowel je baby als voor jou, kan Michella van Relaxy
beamen. Zij ging namelijk zelf met haar dochtertje Noélie, bijna 6 maanden, naar Baby and Me in Zonhoven.

Daar werd ze vriendelijk onthaald door zaakvoerster Shalyn. Wat haar meteen opviel was de lekkere geur van essentiële oliën, de rustgevende achtergrondmuziek en het bubbelend water. “Toch eventjes jaloers dat ik zelf niet in dat badje kon kruipen om te relaxen”, zegt Michella.

Ze gingen van start met de babymassage. Shalyn deed de massage voor op een pop, zo kon Michella gemakkelijk zelf aan de slag met Noélie. “De aanrakingen maakten Noélie helemaal zen. Je kon duidelijk zien dat ze enorm genoot van alles wat er rondom haar gebeurde.”

Na de massage kreeg Noélie een zwemluier en de nekfloat aan. Dan was het moment daar.
Ze lieten haar in het water zakken. Water van 34 graden… Daar word je zelf toch echt jaloers op.

Toen Noélie eenmaal in het water zat, begon ze al snel met haar beentjes te trappelen
waardoor ze begon te drijven. “Shalyn liet ons even alleen in de ruimte, zodat we samen als gezinnetje konden genieten. Zalig om je baby’tje zo bezig te zien in het warme bad. Nadat ze al een tijdje zat te dobberen, begon Noélie te geeuwen en werden we zelf ook helemaal zen”, vertelt Michella.

Het moment om naar huis te gaan was aangebroken. Tijd om Noélie af te drogen, aan te kleden. Shalyn maakte ook nog een mooie foto voor op haar eigen ‘wall of fame’. Na de ontspannende namiddag heeft Noélie thuis heerlijk geslapen.

Heb je zelf een baby, ben je zwanger of zoek je nog een cadeau voor iemand die zwanger is?
Dan raden we deze ervaring echt aan! Samen genieten met je baby en jullie band nog meer
versterken in een babyspa.
Ontdek de Baby Spa’s hier: https://www.relaxy.be/baby-en-kidsspa/



Deel deze post:

Recente artikels