‘Saunas at the movies’: dit zijn de leukste saunascènes

Blog - ‘Saunas at the movies’: dit zijn de leukste saunascènes

Wanneer je een saunabezoek boekt, is het vol ongeduld uitkijken naar de dag van je reservatie. Om het wachten wat draaglijker te maken, geven we je enkele filmtips waarin de sauna een bijrol krijgt. Zo kan je je helemaal klaarmaken voor D-day: je wellnessbezoek.  

Spirited Away (2001)

Deze animatiefilm is redelijk onbekend, maar daarom niet onbemind. Een jong meisje bevindt zich in een vreemde wereld waarin ze moet werken in een badhuis gerund door een heks. Dat werk is dé voorwaarde voor als ze ooit haar ouders wil terugzien. Een oscarwinnende film die je moet gezien hebben – al was het maar voor de saunascènes.

Spirited away

Lost in Translation (2003)

Lost in Translation is een drama waarin Bob Harris (Bill Murray) in Tokio is om een reclamespot op te nemen. Charlotte – de vrouw van de fotograaf – is ook in Tokio, maar voelt zich eenzaam in de grote stad. Er ontstaat al snel een band tussen de twee. Nee, zij belanden niet samen in de sauna. Het is Bob die gezelschap krijgt van twee Duitsers in de sauna. Na een gesprek over Papayas – waar Bob niets van verstaat -, verlaat hij de sauna om af te koelen in het koude water. Ja, kijk: als we daarnaar kijken, willen we mee dat koude water in. 

Lost in translation

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

In deze film van Wes Anderson leeft de hoofdrolspeler Zissou in een boot, uitgerust met een bibliotheek én sauna. Dat komt de kijker te weten wanneer hij een rondleiding geeft. Er is zelfs een zweedse masseuse aan boord om de wellness ervaring nog te versterken. En wij dachten dat we alle originele saunaplekken wel gezien hadden… 

The Blues Brothers (1980)

Deze musical komedie van John Landis gaat over de broers Blues. Wanneer Jake Blues uit de gevangenis wordt ontslagen, bezoekt hij samen met zijn broer Elwood het weeshuis waar ze werden grootgebracht. Zuster Maria Stigmata vertelt hen dat de instelling in geldnood zit. In één scène zitten de broers samen in de sauna. Deze scène is een allocatie op het album ‘No Sweat’ (een ideetje om op te zetten in de sauna, misschien?). De scène in de film is visueel identiek aan de coverfoto van het album.

The Blues Brothers

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki (2016)

Deze Finse dramafilm moest natuurlijk ook een saunascène bevatten. De grondleggers van de sauna – de Finnen – zijn dan ook terecht trots op hun sauna’s. De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Finse bokser Olli Mäki die zich klaarmaakt voor zijn titelgevecht tegen de Amerikaanse Davey Moore. Maar dan wordt Olli verliefd op Raija en komen zijn trainingen plots op de achtergrond te staan. Uit de filmtitel zou je kunnen afleiden dat de ontmoeting met Raije Olli’s meest gelukkige dag is, maar wij vermoeden dat het ook wel eens de saunascène kan zijn.

The Happiest Day in the Life of Olli Mäki

Als je al deze films bekeken hebt, zal het al wel bijna tijd zijn voor je saunabezoek – of dan is toch alleszins de tijd vooruit gevlogen. Geniet van je relaxmoment. Nog geen reservatie gemaakt? Ga naar www.relaxy.be voor last minutes, privésauna’s en publieke sauna’s. 

Deel deze post:

Recente artikels