Wellnessverblijf bij Bed & Breakfast Bella Vista

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscenters, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. In mei trok blogster Kim Wuyckens van It-girl.be met haar vriend naar Kortemark in West-Vlaanderen voor een wellnessverblijf bij Bed & Breakfast Bella Vista.

 

Even gaan ontspannen in het verre West-Vlaanderen, de pauzeknop induwen en gewoon genieten in een kader van rust en wellness? Yes please! Dat kon ik zeker gebruiken met een mei-maand waarbij elk vrij plekje in mijn agenda bezet is. De bestemming van de gps werd Kortemark, een klein – excuse my words, maar het is zo – boerendorpje niet zover van Kortrijk en Brugge, waar de wellness B&B Bella Vista ligt.

De twee-uur-en-half durende rit met die-overal-aanwezige files was al snel vergeten bij aankomst aan de B&B die omgeven door velden heerlijk rustig ligt. Om het wellness-gegeven volledig door te trekken, reserveerden we de wellnesskamer voor een nachtje met daarin een waterbed en een privé bubbelbad. Slapen op een waterbed, wel that’s a first voor mij. Maar vooraleer we konden genieten van een welverdiende nachtrust, stond een bezoek aan de privé-wellness op het programma.

Een buitenzwembad, een groot bubbelbad, een voetenbad, een hammam met een zéér lekker liggende bank, een ondergrondse sauna met zicht op het buitenzwembad en een sterrenhemel om bij weg te dromen. Moet ik er nog bij vertellen dat we hier wel enkele uurtjes mee zoet waren? En voor onze honger stonden er pizza’s klaar die we zelf konden bakken in een Italiaanse houtoven.

En dan, tijd voor het waterbed. Lang heeft het niet geduurd vooraleer mijn oogjes dichtvielen om ‘s ochtends wakker te worden met de lekkere geur van het ontbijt. Afsluiter van onze wellnesservaring was een ritueel van Kurland, een merk waar de B&B graag mee werkt, bestaande uit een lichaamspakking en een heerlijke massage van rug, schouders en nek op basis van kruidenstempels. Weeral, een nieuwtje voor mij. Ik ben niet zo van de massages als ik op wellness ga. Als skincare-addict kies ik altijd resoluut voor de gelaatsverzorgingen die op het menu staan. De massage met kruidenstempel maakt de spieren los, terwijl de aansluitende lichaamspakking met geitenboter de huid optimaal gaat hydrateren. En dan was het tijd om de West-Vlaamse velden uit te zwaaien en weer de files tegemoet te rijden… Maar dan wel in een heel ontspannen gemoedstoestand.

 

Meer informatie over Bellavista vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/prive-sauna/kortemark/273-bellavista/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Lees meer[/button]

 

Tekst en foto’s: Kim Wuyckens

Voor meer foto’s, bezoek It-Girl.be

Deel deze post:

Recente artikels