Dit zijn de meest gezonde én ontspannende massages

Massages zijn goed voor geest én lichaam. Wij boeken regelmatig eens een massage om heerlijk niets te doen. Gun je jezelf ook een ontspannende sessie? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen welke massage jouw voorkeur heeft. Om je daarbij te helpen, zetten we enkele ontspannende én geneeskrachtige massages op een rijtje. 

Bindweefselmassage

Wat is het? 

Bij deze massage gaat alle aandacht naar het weefsel tussen opperhuid en spieren in plaats van naar de spieren zelf. De masseur werkt je huid helemaal los. Het is daarom niet abnormaal dat je huid achteraf rood ziet. Tijdens de massage vervormen je bindweefselcellen en als reactie worden je diepere huidlagen aangezet tot vernieuwing.

Wat zijn de voordelen? 

Je gemasseerde huid geeft ‘collageen’ en ‘elastine’ vrij: twee stoffen die je huid verjongen en verstevigen. Van een fountain of youth gesproken! Bovendien is een bindweefselmassage perfect om cellulite te behandelen. 

Zweedse massage

Wat is het? 

Tijdens een Zweedse massage geniet je van een mix van een aantal technieken. De masseur zet handen, ellebogen en onderarmen in om je spieren zacht los te masseren. Vaak gebruikt hij of zij ook olie, crème of een lotion om pijnlijke stroefheid te vermijden.

Wat zijn de voordelen?

Een Zweedse massage is ideaal voor een goede doorbloeding in je lichaam. Daarnaast helpt het je lichaam bij haar zelfherstellend vermogen (dat gebeurt bijvoorbeeld ook als je slaapt). Ten slotte zou een Zweedse massage ook het niveau van het stresshormoon cortisol verlagen in het lichaam. Dat zegt genoeg, toch?

Acupressuur massage

Wat is het?

Verwar deze vorm niet met acupunctuur – al zijn het vaak acupuncturisten die zich verdiepen in deze massagevorm. Acupressuur is een onderdeel van de Chinese geneeskunde waarin de masseur druk uitoefent (vaak met de duim, maar kan ook met elleboog, knie, arm of voet) op je huid. Geen naaldjes, dus.

Wat zijn de voordelen? 

Het doel van acupressuur is om de energieke circulatie te activeren. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde heeft ons lichaam ongeveer twintig energiekanalen (ook wel meridianen genoemd). Wanneer je deze kanalen stimuleert door acupressuur kan je mogelijk een verbinding creëren met (enkele) vitale organen. Deze verbindingen helpen je om je lichaam én geest in balans te brengen.


Hot stone massage

Wat is het?

Bij een hot stone massage gebruikt de masseur ronde lavagesteenten om je te laten ontspannen. Deze stenen houden de warmte lang vast waardoor deze tijdens de massage goed in het lichaam kan trekken. Vooraleer de stenen hun werk doen, gebruikt de masseur zijn of haar handen om je lichaam al warm te maken voor de stenen. De technieken variëren van masseur tot masseur, maar je kan er zeker van zijn dat je als herboren het salon uitwandelt.

Wat zijn de voordelen?

Een hot stone massage vermindert stress en angst en helpt spierpijn te verlichten. Bovendien geeft het je immuunsysteem een boost: zeker in deze coronatijden een belangrijk voordeel. Heb je soms last van een slecht slaappatroon? Ook dan is een hot stone massage perfect voor jou. Dankzij de ontspannende werking heeft het een positief effect op je slaap.

Wil je ook genieten van de voordelen van een massage? Bekijk het aanbod massage & beauty op Relaxy.be en reserveer je behandeling.

Deel deze post:

Recente artikels