Zo maak je zelf een banana glow gezichtsmasker!

De herfst en de winter zijn seizoenen vol magie, daar zijn we allemaal van overtuigd. Nou ja, behalve je huid dan. Minder zonlicht door de lange, donkere dagen is de oorzaak van die bleke winterhuid die je dan in de spiegel ziet. Des te meer reden om je huid zélf een gezonde vitamine boost te geven.  En nee, daarvoor hoef je geen peperduur gezichtsmasker aan te schaffen. Een simpel – maar effectief – banana glow masker helpt je al aan een gezonde gloed voor je huid. We vertellen je graag hoe en waarom!

Waarom kies je voor een gezichtsmasker?

Om te beginnen: waarom zou je voor een fruitmasker gaan als je ook gewoon fruit kan eten? Fruit is gezond, voedzaam en rijk aan de belangrijkste vitaminen. Hoef je het daarom ook direct op je huid te smeren? Jazeker, en met een goede reden.

Het zit zo: de meeste voedingsstoffen vinden hun weg naar de huid via de bloedbaan. Door ze in de vorm van voedsel op te nemen dus. Maar sommige stoffen kan je ook direct op de huid smeren voor nóg meer effect.

Hierbij is het belangrijk om eerst een peeling aan te brengen. Waarom? De oppervlakte van de huid (de stratum corneum genoemd) bestaat uit enkele lagen dode huidcellen. Deze cellen dienen als bescherming tegen infecties of schadelijke chemicaliën. Een mooi doel, maar het hindert ook de werking van het masker. Eerst even peelen dus. Daarna kan je aan de slag.

En bananen? Die zijn uitstekend voor een gezond gezichtsmasker. Bananen zitten vol belangrijke voedingsstoffen, meer bepaald mangaan, vitamine C, vitamine H en kalium. Deze vitaminen hebben stuk voor stuk een verzorgend effect op je huid. En deze combinatie? Die houdt je huid jeugdig en fris. Tenslotte zijn bananen ook nog eens lekker, dus alles wat je overhoudt komt – ongetwijfeld – goed terecht.

Go bananas! Zo maak je je banana glow gezichtsmasker!

Of je nu geniet van een lekkere fruitsalade met banaan, of ze liever op je huid smeert, bananen doen wonderen voor je huid. Vooral als je ze combineert met honing om voor de beste opname en behoud van vocht te zorgen.

Goed, tijd om aan de slag te gaan. Heb je de peeling aangebracht? Top! Zo start je met een huid in topconditie.

Wat heb je nodig?
  • Een kleine kom
  • Een maatlepel
  • Een metalen lepel om te malen en te mixen

 

Vergeet de belangrijke beauty-ingrediënten niet!
  • Een rijpe banaan
  • Een theelepel honing
  • 10 druppels citroensap

 

Zo, staat alles klaar? Dan kunnen we eraan beginnen!
  1. Pel de banaan en snij ‘m in kleine stukken. Wil je een dun masker? Dan heb je aan de helft al genoeg. Anders kan je de hele banaan gebruiken. Stamp de banaan nu fijn met een metalen lepel.
  2. Voeg nu de theelepel honing toe aan de gemalen banaan.
  3. Doe er 10 druppels citroensap bij.
  4. Weersta de drang om je mengsel gewoon op te eten. (we know, het ziet er erg lekker uit!)
  5. Mix het geheel goed met een maatlepel tot je een dunne crème krijgt. Let erop dat het niet te vloeibaar is, zo blijft het goed zitten.
  6. Breng nu het masker aan op je gezicht, en laat het daar 15 minuten zitten. Spoel het daarna voorzichtig maar grondig af met een warm washandje.

 

Nog een paar tips

Heb je niet genoeg tijd om een masker te maken en aan te brengen? Dan is het plaatsen van een bananenschil op een gevoelige huid een goed alternatief. Vooral als acne geen vreemde is voor jou is dit een mooie life hack.

Niet alleen bananen zijn perfect voor gezichtsmasker. Ook honing, papaja en – woohoo – choco zorgen voor een uitstekende werking op je huid. Vooral niet stoppen met smeren dus.

 

Ga je een stapje verder?

Tot zover onze DIY-cursus. Tijd voor een professionele gezichtsbehandeling? Dan ben je bij Relaxy op de juiste plaats. Ontdek nu alle beauty- en massagesalons die Relaxy te bieden heeft en begin direct te genieten!

Deel deze post:

Recente artikels