Wu Wei: wellness en design

Elke maand stuurt Relaxy.be er iemand op uit om een van de wellnesscenters, spa’s of sauna’s uit ons aanbod te gaan uitproberen. Deze keer trok designblogger Stephanie Duval van 70percentpure.be  met haar man naar Wu Wei in Kortrijk.

Ik hoorde al langer niets dan goeds over hotel en spa Wu Wei in Kortrijk, maar was er zelf nog nooit eerder geraakt. Nu ik nog maar enkele weken verwijderd ben van de geboorte van mijn eerste kindje, verlang ik des te vaker naar wellness en massages, voor die verwenmomentjes waarop zwangerschapskwaaltjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik stond dus te trappelen om nog eens in het water de dobberen en een zwangerschapsmassage te ondergaan.

Wellness en design

Wu Wei staat hoog aangeschreven voor de kwaliteit van hun behandelingen en arrangementen, maar het is ook gewoon een hele mooie locatie – en laat ik daar nu net een zwak voor hebben. Ik werd niet teleurgesteld door de strakke architectuur van het gebouw, de sobere inrichting van de spa en de kleine design details die voor mij toch het verschil maken tussen een ok ervaring en een wow-effect. Zelfs de omkleedcabines waren een streling voor het oog.
Ik heb me ook vergaapt aan het mooie buitenzwembad, omringd door strakke tuinmeubels en een prachtige bamboetuin. Alleen al van dat zicht werd ik helemaal ontspannen. In hartje winter viel de temperatuur van 32°C wel een beetje tegen, al kan dat ook aan de overgevoeligheid van mijn zwangere lichaam hebben gelegen.
Opwarmen was echter geen probleem in de gezellige hammam met verschillende loungehoekjes, in een van de sauna’s (die van 90°C liet ik wijselijk aan mij voorbij gaan) of in de gedimde ruimte met ligzetels aan een haardvuur. Daar wachtten we in complete zentoestand op het uur van onze behandeling: een duo massage en rugverzorging voor mij en mijn man.

Even van de wereld

Bijzonder aan de duobehandelingen bij Wu Wei is dat je niet enkel een kamer deelt met je partner, maar ook een massagetherapeut, die zich afwisselend over de twee ontfermt. Een uurlange behandeling komt dus neer op een halfuurtje per persoon, maar je ligt terwijl je wacht wel gezellig in dezelfde behandelingsruimte te snoezen onder een warme handdoek.
Omdat ik zwanger was, werd onze duobehandeling iets aangepast, en kreeg ik een zwangerschapsmassage gevolgd door een voetmassage. Die eerste werd overigens toegediend in ruglig, iets dat ik nog nergens anders had meegemaakt, maar zeker niet afdeed aan eht niveau van ontspanning dat het mij bracht. Tijdens de voetmassage probeerde ik nog even te volgen wat er gebeurde met de rugpakking en scrubsessie op de rug van mijn man, maar ik werd er zo ontspannen van, dat ik even weggleed van de wereld…

We’ll be back

Jammer genoeg hadden we niet genoeg tijd voorzien in onze drukke agenda’s om ook ten volle gebruik te maken van het prachtige privé dakterras met buitenjacuzzi – dus dat is zeker een reden om alvast te beginnen plannen aan een tweede tripje. Ik denk dat we ons dan ook zullen laten verleiden tot een overnachting in het prachtige hotel, zodat we ook voor de zondagse brunch kunnen aanschuiven.

 

Meer informatie over Wu Wei vind je op Relaxy.be:

[button href=”https://www.relaxy.be/publieke-sauna/kortrijk/44-wu-wei—publieke-spa/” target=”_blank” color=”green” width=”100px” icon=””]Relaxy[/button]

 

Voor meer foto’s en de Engelstalige versie van dit verslag, bezoek 70percentpure.

Deel deze post:

Recente artikels