Waan je even weg uit België dankzij Domaine Allard

Michella en haar vriend hadden iets speciaal te vieren vandaag. En wat is er beter dan een ontspannende avond met z’n tweetjes? Op naar Kortessem (Limburg) dus, want daar bevindt zich het Domaine Allard. Midden in de weilanden waan je je meteen ergens in het Zuiden van Frankrijk. Benieuwd naar haar ervaring?

Bij aankomst was het al donker, maar toch was het duidelijk dat deze privé wellness een verborgen pareltje in Vlaanderen is. Snel de auto uit en recht naar het warme onthaal. Letterlijk en figuurlijk, want we werden meteen vriendelijk verwelkomd in een prachtige inkomhal. Klein detail: ons oog viel meteen op het grote schilderij aan de muur. Zelfgemaakt blijkbaar en het resultaat mag er zijn! De mix van gouden en zwarte tinten spreken je meteen aan. Maar goed, je moet het maar eens met je eigen ogen gaan bekijken.

De eigenaars, Jacques en Diana, maakten in volle Covid-pandemie hun droom waar. In oktober gingen de deuren van dit luxeresort officieel open. Klaar om een totaalbeleving aan te bieden om je zintuigen optimaal te activeren. Een luxueuze oase in Limburg.

Na een korte rondleiding, waarbij we rustig uitleg kregen over de faciliteiten, konden we aan onze wellnessavond beginnen.

Er stond een heerlijk zelfgemaakte pompoensoep op ons te wachten. We hadden ondertussen een klein hongertje gekregen dus dat kwam goed uit! Nog snel enkele lekkere snacks en een zelfgemaakte cocktail met gember naar binnen en klaar! Al de gerechten die je bij Domaine Allard proeft zijn trouwens gemaakt van groenten en fruit uit eigen tuin.

En dan nu… Cadeautjestijd! We hadden iets speciaals te vieren, remember? Het is namelijk de verjaardag van mijn vriend. Nadat alle cadeaus uitgepakt waren, werd het tijd om van onze wellnessavond te genieten. Badjas? Check! Slippers? Check! Op naar buiten.

We starten in de zoutgrot. “Een zoutgrot?”, hoor ik je misschien denken. Zoiets is redelijk uniek in een wellness. Gelukkig kregen we van Diana wat meer uitleg. Zoutstenen zijn namelijk erg goed voor je lichaam en welzijn. Ze hebben een positieve invloed op je humeur, slaapkwaliteit en helpen je beter adem halen. Een zoutgrot is niet te warm, maar net goed! Je kan er dus heel ontspannend samen wat praten, een boek lezen of gewoon niks doen.

Na een relaxerende sessie hebben we heerlijk genoten van de warme jacuzzi. Deze biedt een prachtig uitzicht op het zwembad en al de bijzondere (bananen)planten en bomen in de tuin. Je waant je net in Bali! Het enige nadeel? Het was net iets te donker om de weilanden in volle glorie te bewonderen, maar reden te meer om nog eens overdag terug te komen!

Mijn vriend had het schitterende idee om na de warme jacuzzi meteen het zwembad in te springen. Het is bij die ene sprong gebleven want het zwembad was aan de koude kant. Met water van 5° moet je bijna zo ervaren zijn als Wim Hof (beter bekend als The Iceman).

Dan de warmte van de sauna snel opzoeken! De geur van bergamot wist ons direct op te peppen waardoor we de avond helemaal zen konden afsluiten. Nog even een warme douche en dan met een tevreden gevoel terug naar buiten.

Na het sluiten van de deur was het ‘back to reality’. We lieten de Balinesche sferen achter ons, maar genoten nog na van het vakantiegevoel. Wij komen zeker terug op een zonnige zomerdag.

Zelf genieten van de luxueuze afwerking, lekkere hapjes en het vakantiegevoel?
Plan je bezoek hier: https://www.relaxy.be/prive-sauna/kortessem/1212-domaine-allard/

Deel deze post:

Recente artikels